ˆ

Aktualności ZSP Łęknica

Drukuj informację

Szczegóły informacji

Obowiązek informacyjny na podstawie art. 13 RODO

Data wprowadzenia informcji do BIP: 2018-05-25 13:46:45 Informacja ogłoszona dnia 2018-05-25 13:46:48 przez Tomasz Paś

Akapit nr 1 - brak tytułu

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679   z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE  (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL)
informuję, że:
  1. Administratorem Państwa – (uczniów/rodziców uczniów /opiekunów /prawnych opiekunów) danych osobowych jest Dyrektor Zespołu Szkół Publicznych w Łęknicy, ul. Wojska Polskiego 19A, 68-208 Łęknica;
  2. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może Pani/Pan skontaktować się poprzez e-mail , tel. 68 362 47 02. Z inspektorem ochrony danych można kontaktować się we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych;
  3. Dane osobowe (uczniów/rodziców uczniów /opiekunów /prawnych opiekunów) będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit.,c ogólnego rozporządzenie j/w o ochronie danych w celu realizacji zadań ustawowych, określonych w Ustawie – Prawo oświatowe z dn. 14 grudnia 2016 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 59 oraz Ustawy o systemie oświaty z dnia 7 września 1991 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 2198) - w celu realizacji statutowych zadań dydaktycznych, opiekuńczych i wychowawczych w placówce;
  4. Państwa dane osobowe przechowywane będą przez okresy zakreślone w Jednolitym Rzeczowym Wykazie Akt, zatwierdzonym przez Państwowe Archiwum w Zielonej Górze;
  5. Posiadacie Państwo prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania;
  6. Przekazywanie przez Administratora danych może nastąpić wyłącznie w przypadku, jeżeli będzie to stanowić realizację obowiązku Administratora, wynikającego z obowiązujących przepisów prawa;
  7. Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane urzędom i instytucjom oraz wprowadzane do Rejestrów Centralnych prowadzonych przez poszczególne Ministerstwa RP, realizujących zadania na podstawie przepisów prawa;
  8. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;
    Rodzicom/prawnym opiekunom/ uczniom przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj.:Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO), ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, Telefon: 22 860 70 86, gdy uznają, iż przetwarzanie danych osobowych, ich dotyczących, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r.;
  9. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym i jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa oświatowego j.w.;
  10. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Zespół Szkół Publicznych w ęknicy
Osoba, która wytworzyla informację: Sławomira Marszałek Data wytworzenia informacji: 2018-05-25 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Sławomira Marszałek Data wprowadzenia do BIP 2018-05-25 13:46:45
Wprowadził informację do BIP: Tomasz Paś Data udostępnienia informacji: 2018-05-25 13:46:48
Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Paś Data ostatniej zmiany: 2018-08-19 10:34:44
Artykuł był wyświetlony: 187 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony
ˆ

Nagłówek strony

  • BIP
  • Godło RP
herb

Biuletyn Informacji Publicznej

Zespołu Szkół Publicznych w Łęknicy
ˆ

Ustawienia dostępności

Zmiana wielkości treści w serwisie
Zmiana kontrastu serwisu